Petr Fridrich

Místo působení: Praha, celá ČR, celá SR

V roce 2009 jsem se účastnil prvního semináře pro instruktory jógy smíchu v ČR vedený Ejvindem Jacobsenem  a začal jsem se tak věnovat józe smíchu. V roce 2010 jsem pojmenoval své aktivity Smíchologie©, platformu v rámci které se věnuje tématům jako: štěstí, radost, humor, komika, smích, tvořivost, hra, klaunství, překvapení, úžas, zábava, improvizace, nesmysl, konverzace, náhoda a mnoho dalšího. Od roku 2010 jsem také prvním učitelem jógy smíchu v ČR poté, co jsem absolvoval výcvik u zakladatele jógy smíchu Dr. Madana Katarii. Svoji působnost jsem rozšířil v roce 2012 na Slovensko.

O řadu výše témat jsem se zajímal již v 90. letech v kruzích „řádu“ věnujícího se zkoumání hravosti a všímavosti a také v dalších skupinách. V 90. letech jsem vystudoval magisterský obor vzdělávání dospělých na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, kde mě zvláště ovlivnili osobní konzultace a přednášky Dr. Boreckého o komice, humoru a hře a také semináře divadelní antropologie, které jsem navštěvoval při svém ročním studiu na univerzitě v Hamburku.  Později v roce 2004 jsem v rámci svých pracovních aktivit založil u společnosti Oskar (mobilní operátor) Oddělení dobré nálady, které mělo za úkol zlepšovat úroveň pozitivní energie v organizaci a které odstartovalo můj zájem o výše uvedená témata v kontextu firem a organizací. Vedle toho jsem od té doby absolvoval celou řadu souvisejících tréninků jako: Smích v práci, Seminář pro instruktory jógy smíchu, Seminář pro instruktory smíchu pro harmonii a relaxaci těla a duše (Wellness), Koučování smíchu, seminář Gibberish terapie a nesmyslné komunikace, semináře improvizace, Klaunské techniky pro kouče, Terapie humorem, Cesta k vnitřnímu dítěti, Psychosomatika radosti, Pozitivní psychologie, Filmová terapie a další semináře. Absolvoval jsem také výcviky Master Practitoner NLP a systemických a rodinných konstelací.

Jsem členem mezinárodní asociace a komunity učitelů a instruktorů jógy smíchu – Laughter Yoga International, člen mezinárodní skupiny organizátorů Mistrovství ve smíchu – World Laughing Federation.  Ambasador hnutí Delivering Happiness zaměřeného na aplikování pozitivní psychologie ve firmách a organizacích a v mnoha dalších oblastech. Jsem v kontaktu s celou řadou odborníků po celém světě a členem mnoha komunit, které se zabývají výše uvedenými tématy.

Od roku 2009 jsem za šest let zrealizoval asi 150 veřejných seminářů, asi 70 vystoupení na různých konferencích a festivalech a dalších akcích a realizoval aktivity pro asi 60 firem a organizací v České a Slovenské republice. Od roku 2010 jsem se podílel na tréninku nebo osobně vytrénoval téměř 200 instruktorů a instruktorek jógy smíchu v České a Slovenské republice a dal tak impulz k šíření jógy smíchu v dalších místech, organizacích a městech. Kromě školy smíchu určeného pro budoucí instruktory a instruktorky jógy smíchu realizuji semináře a výcviky na další témata. Od roku 2009 jsem se v rámci svých aktivit smál či se jinak bavil osobně již s několika tisíci lidmi. V kontextu svých aktivit se také často objevuji v médiích v ČR a SR, např.: ČT1, ČT24, NOVA, Prima, Markíza, Óčko, Metropol, ČRo Radiožurnál, Impuls a další rozhlasové stanice a v mnoha dalších tištěných či online médií.

V roce 2011 jsem moderoval a spoluorganizoval první Mistrovství ve smíchu v ČR (v rámci Academia Film Olomouc), které bylo současně první zemí v Evropě a čtvrtou zemí na světě, která mistrovství uskutečnila. Jsem organizátor rekordů v oblasti smíchu a dalších akcí jako je Mezinárodní den smíchu apod.

V roce 2013 jsem založil nový formát stand-up komiky v podobě téměř vědecké – Nudná konference, konference věnované všedním a pro většinu lidí nezajímavých témat (ale jen na první pohled!). Odtud se se pak rozvinul můj zájem o téma nudného do plochy fiktivního Institutu pro výzkum nudy a fenoménu nudného, které v sobě Nudné konference zahrnuje i další aktivity. Jsem aktivním členem mezinárodní skupiny The Very Boring Group, které se zabývá zkoumáním, aplikací a rozvíjením nudného do mnoha různých oblastí.

Pracoval jsem také jako obchodní manažer, tvůrce a manažer výzkumných projektů, lektor, tvůrce a manažer vzdělávacích programů, integrované komunikace a eventů, interní i externí konzultant organizační kultury a rozvoje, filmový producent a konzultant pro zábavu spojenou se značkami.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.